АКТЬОРЪТ ДИМИТЪР НИКОЛОВ СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ПОЛЕТ В ИЗКУСТВОТО "СТОЯН КАМБАРЕВ"

29.04.2019

Актьорът Димитър Николов спечели Голямата награда за полет в изкуството  "Стоян Камбарев" 
 
 
На 17 април на церемония в Централния военен клуб бяха връчени Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев” за 2019 година.

Актьорът Димитър Николов спечели Голямата награда за полет в изкуството в конкуренция с още петима млади творци от различни сфери. Името на победителя обяви НЦВ княгиня Мириам де Унгрия, официален гост на Церемонията. Почетният председател на фондация "Стоян Камбарев", президентът Петър Стоянов, след силна и емоционална реч, връчи на Димитър уникалната статуетка на художника Кольо Карамфилов.  

Кметът на град София - г-жа Йорданка Фандъкова, връчи специална награда на театралния режисьор Петър Денчев. Той ще има възможността да реализира спектакъл на сцената на общинския театър „Възраждане“ през следващия театрален сезон.

На церемонията беше връчена и първата Награда за Кино 355, създадена по повод 10-годишнината на Фондация „Стоян Камбарев”. Фондацията отправя предизвикателство към младите творци в областта на киното, а професионално международно жури избира тримата финалисти - Стефани Райчева, Йордан Михайловски и Надя Тодорова. Всеки от тях заснема свой 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Статуетката и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондация "Стоян Камбарев" и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio получи Йордан Михайловски.

Церемонията за връчване на Наградите за полет в изкуството на Фондация „Стоян Камбарев” е част от Календара на културните събития на Столична община.  
 
http://shash.bg/dimitar-nikolov-poluchi-nagradata-polet-v-izkustvoto-stoian-kambarev/?fbclid=IwAR3aHylM9Pf2BfqAxSxYz6oqBsuXCrELBx1jkL3hQAh6a2bZvWCu8yf938o  
 
https://impressio.dir.bg/litsa/10-godini-nagrada-za-polet-v-izkustvoto-stoyan-kambarev
Архив новини