БОН МАРИН В ПОДКРЕПА НА МЛАДИ ТАЛАНТИ

05.04.2017

В съответствие със социалната политика нa Бон Марин, дружеството ще спонсорира организацията на най-чакания и престижен приз за млади творци в България - Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2017  https://www.youtube.com/watch?v=HJpFFsmsApM
 
Гала-спектакълът, който е част от официалния културен календар на София. ще се състои на 24.04.2017 от 19 часа в “Théatro” София. 
 
Наградата е основана на името на  Стоян Камбарев  (1953 - 1998) http://kambarev.com/bg/stoyan-kambarev - един  от най-емблематичните театрални режисьори на 90-те.  Събитието, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство ще се състои за осма поредна година като този път публиката ще се наслади на звездните изпълнения на Мария Илиева, Любо Киров и малката Жаклин Таракчи. 
 
В центъра на спектакъла ще бъдат петима млади таланти, номинирани за Наградата за полет в изкуството тази година: художникът Радослав Нинов, аниматорът Мина Златева, куклената актриса Ралица Стоянова, кинорежисьорът Христо Симеонов и певицата Мария Славова. Публиката ще види 3 минутни филми, представящи тях и таланта им, а след това номинациите и специалните им награди ще бъдат връчвани от известни личности от културния и обществения живот в България.
 
Всички номинирани получават много парични и предметни награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни проекти. Победителят получава  специално изработена бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов, парична премия и почетна грамота, но истинската мисия на Фондацията започва след края на Церемонията, а именно реализацията на мечтите и арт проектите на младите и талантливи български творци.

 
Архив новини