Бон Марин за втора година основен партньор на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2018

27.04.2018

На 30.04.2018 г., от 19.00 часа, на сцената на City Mark Art Center - Сити Марк Център за Изкуство ще се проведе деветата официална церемония за връчване на Наградата за полет в изкуството на Фондация "Стоян Камбарев" 2018. 

Бон Марин ще има честта и удоволствието за втора поредна година да връчи една от номинациите, както и да подкрепи организацията на това великолепно събитие.
Тази церемония се е превърнала в едно от най-елитните и емоционални културни събития в България, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство и остава за дълго в съзнанието на всички присъстващи.

В центъра на спектакъла ще бъдат петимата млади таланти, номинирани за Наградата за полет в изкуството тази година:

писателят Кристиян Малинов, актрисата Патриция Пъндева, стрийт арт
художникът Виктория Георгиева-MOUSE, пианистът Светослав Тодоров и тандемът Mixed Motion Project, съставен от Илко Илиев - фрийрънър, каскадьор и Марин Кафеджийски - оператор и фотограф.

Публиката ще види 3-минутни филми, представящи номинираните и техния талант, а след това номинациите и специалните награди ще бъдат връчени от известни личности от културния и обществения живот в България.

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканият и престижен приз за млади творци у нас. Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян
Камбарев”, начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и почетния председател президента Петър Стоянов/1997-2002/. Не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много парични и предметни награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти. Ето защо истинската мисия на Фондацията започва след края на церемонията, а именно реализацията на мечтите и арт проектите на младите и талантливи български творци. 
https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/

Архив новини