Бон Марин за трета поредна година генерален партньор на Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев"

22.04.2019

Вече 10 години Фондация "Стоян Камбарев" дава криле на младите и талантливи български творци, които развиват ярко своя индивидуален почерк и талант!
 

За десета поредна година бяха раздадени и наградите на Фондацията, сред които най- престижния и чакан приз за млади артисти в България - Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев"! Бляскавото и вълнуващо шоу се състоя на 17-ти април от 19:00 ч. в Балната зала на Военния клуб.
 

Изпълнителния директор на Бон Марин Холдинг - Емил Кайкамджозов, заедно с певицата Мария Илиева и световно признатият диригент Йордан Камджалов връчиха номинацията на най-младата участничка в конкурса за престижната награда, изключителната 15 годишна Сара Чакърова - ударни инструменти.
 

Уникалното на Наградата, носеща името на незабравимия режисьор е, че тя не е строго профилирана, а обхваща широка селекция даровити творци от различни арт области. Носителят на Голямата награда за полет в изкуството, се определя от жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС Деси Тенекеджиева. Победителят печели знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв., но най-важното е, че всички номинирани  получават подкрепа за осъществяването на конкретни техни проекти и  стават част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев", която сбъдва мечтите на младите и надарени творци.
 

Всички номинирани за юбилейната 10-та Награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2019 можете да откриете в следния линк: 

https://impressio.dir.bg/litsa/10-godini-nagrada-za-polet-v-izkustvoto-stoyan-kambarev 

Цялата церемония можете да гледате на:

https://www.bnt.bg/bg/a/nagradi-za-izkustvo-stoyan-kambarev-tseremoniya-po-vrchvaneto-29042019  

Архив новини