Мултиталантът Крис Захариев е носител на Наградата за Полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2020

06.07.2020

В столичния клуб JOY Station на изискана и вълнуваща официална церемония, бяха връчени Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев” 2020.
 
Влогърът и кинорежисьор Крис Захариев спечели Голямата Награда за Полет в изкуството в конкуренция с още четирима млади творци от различни сфери. Почетният член на Фондация “Стоян Камбарев” - кметът на град София Йорданка Фандъкова връчи на Крис уникалната статуетка на художника Кольо Карамфилов и чека за 3000лв., които ще отидат за подкрепа на дипломния му филм в НАТФИЗ.
 
Церемонията, бе открита от Почетния Председател на Фондация „Стоян Камбарев“ -   Президента Петър Стоянов. Кино, музика, приказни мултимедия, осветление, красота и впечатляващ талант - така само с няколко думи може да се опише това необикновено културно събитие, на което се връчват най-престижните и чакани награди за млади творци в България!
 
Докосващи музикални изпълнения към публиката отправиха специалните гости на Церемонията: Мария Илиева, Виктория – Българският представител на Евровизия за 2020, многоликият артист с международно признание Иво Димчев и най- атрактивния финалист от „Гласът на България “ 2020 – Пламен Бонев.
 
За втори път бе връчена и Наградата за Кино 355. 12 - членно професионално международно жури избра 3-та финалисти, които заснеха своя  5- минутен игрален филм само за 5 дни. По време на Церемонията, техните филми имаха своята премиера, а филмът победител бе избран интерактивно от публиката, на живо, по време на Галата и получи своя приз от продуцента и член на журито Фил Рот.
 
Тихомир ТрифоновУправител  на Бон Марин ООД имаше удоволствието да връчи една от номинациите за полет в изкуството на впечатляващата актриса Мартина Апостолова. Специална награда Мартина получи от актьорска школа номер едно в Холивуд – АMAW, с която Фондацията си партнира от години, а именно участие в мастър кино клас на английски при Хелейн Максуд. Огромна изненада талантливата актриса получи и от великолепния български актьор, признат в цял свят Димитър Маринов, който във видео връзка от Лос Анджелис й подари пълна стипендия за майсторския клас на Screen Acting Academy за напреднали и участници с високи професионални достижения, който ще се проведе през ноември в София.
Архив новини