НАШ КОЛЕГА С НОМИНАЦИЯ В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

25.01.2019

От 1999 година насам, всяка година се провежда международен конкурс за Наградата „Млад спедитор на годината“, организиран от ФИАТА и ТТКлуб. Условието е кандидатът да не е навършил 32 години, да има ФИАТА ДИПЛОМА, препоръчително е да има 2 години трудов стаж като спедитор и да е номиниран от националната спедиторска асоциация. Номинацията може да бъде само една за всяка страна.

 
Щастливи сме да споделим, че за първа година и България ще има кандидатура в лицето на Росица Ковачева от Терминален Оператор. Националното Сдружение на Българските Спедитори (НСБС) е решило да я номинира да представи България в този престижен конкурс.
 
От тук нататък  в рамките на 3 месеца всеки кандидат за наградата трябва да напише дисертация по логистичен проблем за страната си.
 
Кандидатите се представят в два кръга:
 
- Kръг 1: предоставяне на дисертация за избор на регионален победител (Америка, Европа, Африка и Среден Изток, Азия);
 
- Kръг 2: Световния конгрес на FIATA, където регионалните победители защитават дисертациите си за присъждане на голямата награда на един от тях. 

Конкурсът е изключително авторитетен и дава много сериозни възможности. Световният победител ще получи 2 седмици обучение: една седмица теоретично обучение в Лондон и една седмица практическо обучение в един от регионалните центрове на ТТ Клуб в Лондон, Хонг Конг или Ню Джърси.
 
Пожелаваме на Роси успех в състезанието и я поздравяваме за признанието, което е получила от съсловната организация!
Архив новини