Служители на Бон Марин участници в "Кор Кароли"

16.08.2017

Служители на Bon Marine - Светослав Александров и Кристиян Джендов участници в Regatta "Cor Caroli" 2017

Ден преди старта на самото състезание, 17-ото издание на престижната Regatta "Cor Caroli" 2017, започна с атрактивната Про Ам гонка, в която любители на ветроходството и граждани на Бургас имаха възможността да участват с яхта и да усетят тръпката от този спорт.

Светослав Александров и Кристиян Джендов от Bon Marine не пропуснаха шанса да се присъединят към демонстративната гонка, като част от екипажа на Blue Magic Yacht със шкипер Никола Попов. 
Те споделиха, че за изживели невероятен ден под знака на вятъра и водата: "Емоцията не може да се опише – трябва да се изпита! Специална благодарност на шкипера за професионалното отношение и усещането, че всеки от нас е незаменима част от един страхотен екипаж. Определено разпали голямо желание за още ветроходни приключения…"

Победителите в демонстративната гонка: I-во място яхта "Еlina", II-ро място яхта "Kalina", III-то яхта Finoor S - бяха наградени от кмета на община Бургас Димитър Николов. На официалната церемония присъстваха още кап. Тома Томов, председател на Фондация „Кор Кароли”, изп. директор на Пристанище Бургас Диян Димов, зам.кметът по финансите Красимир Стойчев и началник отдел „Спорт” Веселина Деведжиева.

“Регатата на регатите” се провежда от 2001 година насам, в чест на капитан Георги Гeоргиев, първият капитан на яхтата “КорКароли”, с която извършва първото българско околосветско ветроходно плаване, тръгвайки от Хавана на 20.12.1976г. и акостирайки отново там на същата дата година по-късно.

Архив новини