БОН МАРИН ОСНОВЕН ПАРТНЬОР НА ФОНДАЦИЯ СТОЯН КАМБАРЕВ

2017

24.04.2017

Бон Марин прие поканата да стане един от основните партньори на Фондация Стоян Камбарев и в качеството си на такъв спонсорира организацията на най-чакания и престижен приз за млади творци в България - Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев”.
 
Гала-спектакълът, който е част от официалния културен календар на София, се състоя на 24.04.2017 г. от 19 часа в “Théatro” София. 

Наградата е основана на името на  Стоян Камбарев  http://kambarev.com/bg/stoyan-kambarev - един  от най-емблематичните театрални режисьори на 90-те.  Събитието, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство се проведе за осма поредна година като този път публиката се наслади на звездните изпълнения на Мария Илиева, Любо Киров и малката Жаклин Таракчи. 

 В центъра на спектакъла бяха петима млади таланти, номинирани за Наградата за полет в изкуството: художникът Радослав Нинов, аниматорът Мина Златева, куклената актриса Ралица Стоянова, кинорежисьорът Христо Симеонов и певицата Мария Славова, която спечели голямата награда. Името на победителя бе обявено от  Н.В. Царица Маргаритакоято лично връчи прекрасната статуетка, изработена от художника Кольо Карамфилов. Всички номинирани получиха много парични и предметни награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни проекти.

Сред официалните гости на събитието бяха Президентът Росен Плевнелиев, който откри церемонията, Н.В. Цар Симеон II, видни телевизионери, продуценти, актьори, бизнесмени и ценители на изкуството.