ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ПОЛЕТ В ИЗКУСТВОТО ОТИДЕ ПРИ ВИРТУОЗЕН ПИАНИСТ

2018

Eжегодната Награда за полет в изкуството на Фондация „Стоян Камбарев” бе връчена на бляскава церемония на 30.04.2018 г. в City Mark Art Center.
Елитното събитие бе открито от почетния председател Президента Петър Стоянов чрез телемост от чужбина.
Големият приз отиде при виртуозния пианист Светослав Тодоров -  Президентът Росен Плевнелиев му даде уникалната статуетка на художника Кольо Карамфилов. Освен нея и парична премия от 3000 лв., Светослав получи и няколко специални награди: Фондацията ще го подкрепи в издаването на следващия му музикален продукт, а също така ще бъде солист и на концерт на Камерен оркестър „Софийски солисти”. Победителят получи и покана за самостоятелен Коледен концерт в красивото арт пространство на известен търговски център в София. Гостите на церемонията имаха възможността да видят и чуят на живо таланта на младия виртуоз, който се изяви с няколко вдъхновяващи изпълнения на роял.
Изпълнителния Директор на Бон Марин Холдинг - г-н Емил Кайкамджозов, заедно с телевизионната водеща Гала, имаха удоволствието да връчат номинацията на  художникът и стрийт артист Виктория Георгиева-Mouse. Тя получи и специална награда за изкуство, осигуряваща й възможността да реализира своя самостоятелна изложба с издаване на луксозен двуезичен каталог.
Фентъзи писателят Кристиян Малинов получи покана за участие в творчески уъркшоп на най-голямата международна мрежа за млади драматурзи Europe Interplay, който тази година ще се проведе в Латвия. Кристиян бе изненадан и от новината, че Фондация „Стоян Камбарев“ се ангажира с официалната премиера и промоция на следващата му книга, а от InLife TV получи обещание за пълно покритие и медийно отразяване, както и портретен филм за младия писател и за всички останали номинирани.
Сред тях бе и актрисата от Драматичен театър Пловдив - Патриция Пъндева. Тя ще участва в Плейбек уъркшоп за импровизационен театър и в спектакъл на Нов български университет, както и в кино мастър клас на английски език на АМAW - номер едно актьорско студио в Холивуд и Лондон. Черешката на изненадите за Патриция бе покана за участие в първия международен сериал, продуциран в България – Sector 7: The Black Files.
Последната пета номинация за полет в изкуството бе връчена на едни истински летящи млади хора - Mixed Motion Project: Илко Илиев – фрийрънър и каскадьор и Марин Кафеджийски – оператор и фотограф. Илко и Марин получиха специална награда от името на Ars Digital Studio, а именно постпродукция на следващия им филм. UFO Film and Television Studios за поредна година ще подкрепят младите български кинаджии на Фондацията с два безвъзмездни снимачни дни с ползване на техника, реквизит и гардероб на декори по избор в модерното кино студио.

Церемонията, изградена като мултимедиен спектакъл с музика и кино, за поредна година бе водена от  Ники Кънчев. Мария Славова изпълни класиката „Аве Мария” на Шуберт и показа защо грабна голямата награда през 2017. Зареждащи музикални изпълнения към публиката отправиха Михаела Филева и новата звезда на „Монте мюзик“ Искрен Тончев-Искрата.