Бон Марин – за 5ти път генерален спонсор на Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев”

29.04.2021

За пета поредна година Бон Марин, в качеството си на генерален партньор на Фондация „Стоян Камбарев“ подкрепи организацията на наградите Полет в Изкуството.
 
Изумителната 17-годишна цигуларка Лора Маркова е големият победител от 12-тата Официална Церемония. Най-младият концерт майстор в България спечели Наградата за Полет в Изкуството, като прекрасната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и паричен приз от 3000 лв. й бяха връчени от Президента Росен Плевнелиев в периода 22 януари 2012 – 22 януари 2017.
 
Останалите четирима претенденти за приза бяха:
 
  • Фотографът Богдан „CHILLDAYS“ Плъков, снимал световни топмодели като Наоми Кембъл, Кая Гербер, Джиджи и Бела Хадид;
  • Визуалният артист Вълко Чобанов;
  • Многоликият актьор Александър Тонев;
  • Съвременният хореограф и танцьор Яница Атанасова.
 
Емил Кайкамджозов (Изпълнителен директор на Бон Марин Холдинг ) връчи номинацията на Вълко Чобанов като го похвали, че обръща внимание на опазването на околната среда и определи неговото изкуство не като ексцентрично, а като реалистично с ясно послание.
 
Младият кинорежисьор Виктор Иванов стана категоричният избор на публиката и третият носител на другия голям приз на Фондацията - Наградата за Кино 355. Неговата 5 минутна черна комедия  „Да умреш 10 пъти“ му донесе красива статуетка и 10 000лв. за следващата му лента, след като спечели вота на публиката с 125 гласа.
 
Часове преди рождения си ден магнетичният Орлин Павлов се качи на сцената заедно с китариста Мирослав Иванов за акустично изпълнение на хита „Секунда“.
 
Прекрасната Дивна бе неотразима и изпълни най-емоционалната песен, която някога е писала – „Напред“, с която обявява и своята фондация „Пътят е само напред” занимаваща се с информирането на младите и подрастващите за психичното здраве и неговата значимост в живота ни.
 
А 12-годишното варненско очарование София Иванова, която бе финалист в „Гласът на България“ не само изуми с гласа си, но бе и ко-водещ на Ники Кънчев, като се справи наистина блестящо и много допринесе за усмивките на лицата на публиката.
 
Продуцентът на Церемонията и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“ Деси Тенекеджиева и нейният екип, създадоха фантастичен и емоционален спектакъл, в който всеки един от младите творци излезе победител, защото спечели много специални награди под формата на бъдещи арт проекти - филми, спектакли, изложби, концерти. Това е и най-важната мисия на Фондацията, която не раздава само статуетки и чекове, а продуцира конкретни творчески проекти на всяко едно от откритията си и по този начин дава мощен тласък на професионалната им кариера.
 
Десетки звезди,  видни личности от политическия, обществения и културния ни живот уважиха най-чаканите и престижни награди за млади творци в България.  
 
„12 години отлетяха като миг. И да, те са прашинка на фона на вечността, но за нас са много, още повече ако правиш нещо и за другите… Ако не живееш само и единствено за себе си. Млади приятели, ценете времето, използвайте всяка секунда и я превръщайте в изкуство. Ние живеем за абсолютната извънредност. За този миг. За него си струва. Само тогава има смисъл“, сподели на финала актрисата, продуцент и председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ Деси Тенекеджиева.
Архив новини