Бон Марин подпомогна изграждането на новият комплекс за социални, здравни и образователни услуги на Карин дом

20.09.2022

Новият терапевтичен и образователен комплекс на Карин дом във Варна беше официално открит на 19.09.2022 г. Предлаганите услуги в него са разширени и са насочени към деца от Варна, страната и чужбина. Центърът е изцяло предвиден и оборудван за прилагане на съвременни методи за терапия на деца и надгражда работата на специалистите до момента. 

Строежът на новия център започна  на 12 април 2021 година. Новата сграда е планирана да създаде изключително функционално пространство за терапия на деца със специални нужди и модерен обучителен център, подкрепящ специалистите. 

За оборудването на новия комплекс Карин дом разчита изключително на дарители. Бон Марин, в качеството си на дългогодишен партньор на организацията, отново се включи с финансова подкрепа в процеса на изграждане на новия комплекс.

С построяването на новия специализиран център, организацията продължава делото на дипломата и филантроп Иван Станчов, основал Карин дом преди 26 години. Карин дом е една от първите граждански организации в България, която повежда борба срещу институционалната грижа на децата с увреждания и която има качествено нов подход към децата със специални нужди и техните семейства.
Архив новини