Отиде си основателят и председател на Борда на директорите на Бон Марин - Георги Бонин

24.07.2023

С голяма тъга Ви съобщаваме, че на 22.07.2023 г. почина Георги Бонин – основател и председател на Борда на Директорите на Бон Марин.
 
Той беше визионер, лидер и ментор, който промени морската индустрия в България.

Г-н Бонин е роден през 1949 г. в гр. Пловдив. Завършва Френската Езикова гимназия в гр. Варна, а след това ВВМУ - Варна със степен инженер корабоводител. Г-н Бонин е работил 17 години в Параходство Български Морски Флот и 4 години като представител в Италия.

През 1990 г. той основава Бон Марин. Неговите ценности, визията и отдадеността му са били винаги в основата на успеха и развитието на компанията. Освен успешен бизнесмен, г-н Бонин беше меценат и филантроп.  
Г-н Бонин е номиниран 2 пъти за престижния приз „Мистър Икономика” в категорията „Принос в развитието на българската индустрия” и за „Цялостен принос в развитието на националната икономика”.
През 2011 г. на г-н Бонин е присъден диплом „Свети Никола“ от Българска морска камара за личен принос в развитието на Българското морско стопанство.
Всички ние, които имахме честта да го познаваме и да работим с него, сме благодарни за възможността да се учим от човек с неговия опит и познания.  
Архив новини